Chili

Chili

Chili og andet

Chili og andet godt til smagsløgene

Chili salsa og sovs på én gang

OpskrifterPosted by Michael Hansen Saturday, August 23 2008 17:31:15

5-6 stæke chili
3 løg
3-4 fed hvidløg
2 gulerødder
3-4 store blommer
3-4 æbler
2 alm. peber (farven er ikke vigtig, men de grønne er til at se i salsaen og giver defror lidt mere karakter)
2 ds flåede tomater (eller friske flåede tomater)
ca. 2,5 dl. vineddikke (eller æblecidereddike)
en lille kop sukker (muskovadosukker eller farin er også godt)

Skær det hele i små stykker (husk at skælde æblerne). Steg det hele i en smule olivenolie ind til det er en smule karameliseret. Det giver en god sød smag fra specielt løgene. Til salsaen bruges halvdelen af chilierne.
Hæld tomaterne og eddiken på, og lad det koge ind til det har den rigtige kosistens (altså sådan lidt tykt uden noget særligt sovs ved.
Hæld det hele i et glas (der er til ca. 0,5 til 0,75 liter).
Lad ca. 1 - 1½ dl salsa være tilbage i gryden. Kom yderligere 2-3 stækre chilier i og spæd op med lidt vand. Blend det hele med en stavblender, og kom evt. mere vand i så det bliver let tyktflydende (men ikke så tykt som gammeldags brun sovs).
Hæld det på en ren flaske.

Jeg bruger ikke konservering når jeg hælder det på glas og flaske, men alligevel holder det et par uger efter at været åbnet. Uåbnet holder det mindst en måned i køleskabet.

Jeg har brug hele chilier med kerner og det hele til denne salsa.
Skal det være lidt mere luksus og man har lyst til at bruge mere tid, kan man grille chili og peber først, og derefter tage skalden af. Det tager længere tid, men giver lige lidt ekstra smag til.

Hvor mange chili og hvilken sort der skal bruges afhænger af hvilken styrke man gerne vil have. Jeg brugte citronchili, som er i den stærke ende af skalaen, men alligevel er salsen ikke stærkere end at de fleste kan være med.

  • Comments(0)//chili.ryvejen.dk/#post19