Chili

Chili

Chili og andet

Chili og andet godt til smagsløgene

Chilipasta

OpskrifterPosted by Michael Hansen Tuesday, December 11 2007 22:28:34

Chilipasta er altid godt at have i køleskabet og kan bruges til næsten alt.

10 Bulgarian Carrot
3 lemon drop
5 hungarian yellow wax
½ Grøn peber
1 løg
2 fed hvidløg
4 spsk Hvidvinseddike
1 tsk salt
1 stor dåse Tomatpasta

Chilierne renses for frø. Det er ikke nødvendigt, men frø kan have en lidt bitter smag, som ikke altid er så lækker. Til gengæld ser det sådan rigtig autentisk ud når der er kerner i pastaen.
Blend det hele sammen, mængden gør at det er nemmest i en foodprocessor frem for en af de små til en stavblender. Kom i en gryde (ikke af aluminium) og kog i 1-1½ time.
Når det er kogt god ind, hældes pastaen på skoldede glas eller fryses i plastbeholdere. I køleskabet holder pastaen sig fint i en måneds tid efter den er åbner. Uåbnet ved jeg ikke hvor længe den holder sig, men jeg vil tro at den holder rigtigt længe, men det sikreste er nok at fryse pastaen med det samme.

De chilier der er nævnt er selvfølgelig bare én af mange muligheder.

Der bliver ca. en kvart liter.

Jeg har forsøgt med at at putte en 'halv tommelfinger' ingefær i, det virker rigtig godt. Kan man godt lide den citrus smag som ingefær kan tilføre, så er det bare om at give det et stort stykke ingefær. Jeg synes at en halv tommelfinger sådan lige giver en antydning af ingefær.

  • Comments(0)//chili.ryvejen.dk/#post9